Beskrivning:

LångsjöSnipan har ett relativt brett skrov medförande hög sidostabilitet och lastkapacitet. Då ringdäck, durk och tofter är inplastade med skrovet blir delarna en integrerad enhet som medför att modellen blir mycket styv och kraftig. Sittplatser utgörs av kaptenens aktertoft samt en U-formad bänk i fören som också erbjuder 4st låsbara förvaringsutrymmen.  En anpassad RF-stege möjliggör äntring från vattnet och fungerar utmärkt vid bad.

Standardutrustning:
  • 14 hk, 2-cylinders, sötvatten-kyld marinanpassad
    Nanni dieselmotor
  • Bordeauxfärgat skrov, teakbelagt ringdäck och mahognyklädda tofter
  • Elektrisk och manuell länspump
  • Gösstake med lanternor på främre skandäck och demonterbar lanternstolpe i aktern
  • Pulpitbågar, klassisk ’hackebräda’, stävskena och en 40L tank i rostfritt stål med elektrisk nivå-givare
  • Batteri och 12V uttag för exempelvis GPS eller ekolod. Flagga med teakstång.

Som tillbehör erbjuds bland annat bottenmålning, dynpaket samt 2-delat kapell (spray-hood och hamntäckning).

Mått:

Längd över havet:  5,6 m
Bredd:   2,3 m
Djup:   0,7 m
Vikt:   ca 900 kg

Konstruktion:

Skrovet är uppbyggt av två skrovhalvor, sammanfogade utefter kölstock, akterspegel och stäv. I överkant är skrovet förbundet med ett ringdäck av plastlaminat. Insidan utgörs av en innermodul utformad i ett stycke med integrerade bänkar, motorbädd med plastingjutna motorfästen av stål. Durkutformningen medför integrerade flyttankar samt god placering av fast bränsletank.

Båtens huvudkomponenter är uppbyggda av ett Gelcoatlager och flertal lager av handupplagd glasfiber/polyester. Skrovets färgning är utförd med genomfärgad gelcoat. För ökad styrka och eliminering av osmos (’plastpest)’ används vinylester yttersta/första glasfiberlagret. All exponerad plastyta är täckt med topcoat för att förhindra fuktupptag.

Extra förstärkningar har använts vid speciellt utsatta platser såsom motorbädd, stäv, kölstock och angöringspunkter. Sammanfogning har utförts med plastlamineringsmetod. Främre & aktre skandäck och durk har inplastad förstyvning av fukt-okänsligt material, för att reducera svikt. För ökad stabilitet finns en permanent inplastad ballast under durk, bestående av en blandning av betong och metallpellets.

Drivsystemet är av brons med axel av rostfritt stål och sjövattenkyld axeltätning. Till ickekommersiella metall-komponenter har använts rostfritt syrafast stål, motsvarande kvalitet ISO 2333 (A4) eller högre (ISO 2348 / AISI 316).

Kontakta oss på Långsjö Båtbyggeri AB
info@langsjobat.se
+46(0) 704-790 386

Copyright © 2019 - Långsjö Båtbyggeri AB

a